•                                             10 razloga zbog kojih bi trebalo da kupite Windows 
  1. Bolja radna površina. Windows 7 vam omogućava rad na računaru brži nego ikad. Traka zadataka odlikuje se većom dugmadi i pregledima u punoj veličini – možete i da dodate programe na nju kako biste im pristupali jednim klikom. Liste za prelazak sadrže prečice do datoteka, fascikli i Veb lokacija. Osim toga, KačenjePeek iShake omogućavaju vam jednostavne (i zabavne) opcije upravljanja mnogobrojnim otvorenim prozorima.
  2.  Pametnija pretraga. Unesite željeni termin u polje za pretragu u „Start“ meniju i istog trenutka ćete videti rezultate grupisane prema kategoriji – dokumenti, slike, muzika, e-pošta i programi. Prilikom pretraživanja neke fascikle ili bibliotekamožete da precizirate pretragu pomoću filtera, kao što su datum ili tip datoteke, pri čemu vam okno za pregled omogućava uvid u sadržaj rezultata.
  3. Lako podelite datoteke pomoću funkcije HomeGroup. Deljenje datoteka i štampača na kućnoj mreži trebalo bi da bude jednostavno. Pomoću HomeGroup konačno i jeste tako. Povežite više računara koji rade pod operativnim sistemom Windows 7 i bez imalo muke počnite sa deljenjem muzike, slika, video zapisa i dokumenata sa drugima u vašem domu.
  4.  Predviđen za brz rad. Windows 7 sadrži ključna poboljšanja performansi, pri čemu koristi manje memorije, a usluge u pozadini pokreće samo po potrebi. Dizajniran je da brže pokreće programe i da brže prelazi u stanje spavanja i nastavka rada, kao i da se brže ponovo povezuje sa bežičnim mrežama. Osim toga,podrška za 64-bitne računare vam omogućava da iskoristite sve prednosti vrhunskih 64-bitnih računara najnovije generacije.
  5.  Bolje bežično umrežavanje. Povezivanje sa bežičnim mrežama preko laptop računara – ranije donekle zamršeno – sada je moguće uz svega nekoliko klikova. Na traci zadataka odaberite neku sa liste dostupnih mreža, kliknite na nju i povežite se. Pošte se povežete sa mrežom, Windows će je zapamtiti, tako da kasnije možete automatski da se povežete.
  6.  Windows tehnologija kontrole dodirom. Dodirom prstiju pregledajte Veb, listajte fotografije i otvarajte datoteke i fascikle na računaru osetljivom na dodir –Windows prvi put sadrži pravu tehnologiju višestrukog dodira. Sa pokretima za zumiranje, rotiranje, čak i desni klik mišem, to je potpuno novi način rada sa računarom.
  7.  Odlično funkcionisanje sa uređajima. Device Stage, nova funkcija u operativnom sistemu Windows 7, funkcioniše kao početna stranica za uređaje poput prenosivih muzičkih plejera, pametnih telefona i štampača. Kada kompatibilni uređaj priključite na PC, videćete meni sa informacijama i popularnim zadacima kao što su trajanje baterije, broj slika spremnih za preuzimanje i opcije štampanja.
  8. Protok medija. Zahvaljujući novim funkcijama programa Windows Media Player 12 možete da uživate u biblioteci medija kako kod kuće, tako i u gradu. Reprodukuj na vam omogućava protok muzike, video zapisa i fotografija sa računara na muzičkom uređaju ili TV prijemniku (možda ćete morati da nabavite i dodatni hardver). Osim toga, daljinski protok medija vam omogućava protok medija preko Interneta sa jednog računara sa operativnim sistemom Windows 7 na drugi, čak i ako je udaljen više kilometara.
  9.  Internet Explorer 9 i Windows Live.‌ Windows 7 u potpunosti podržava sve funkcije programa Internet Explorer 9, počev od njegove zadivljujuće grafike sa funkcijom hardverskog ubrzanja, do mogućnosti pokretanja omiljenih Veb lokacija direktno sa trake zadataka. Ostvarićete pravo i na brojne funkcije u sklopu usluge Windows Live, i to besplatno: kreiranje foto albuma i filmova, ćaskanje u HD rezoluciji i mogućnost deljenja sadržaja u svakom tr
  10. Obaveštenja bez oznaka. Centar aktivnosti, nova opcija u operativnom sistemuWindows 7, omogućava vam kontrolu nad održavanjem i bezbednosnim porukama. Možete da uključite i isključite obaveštenja za stavke kao što su Windows Defender ili Kontrola korisničkog n. Ako Windows zahteva vašu pažnju, videćete obaveštenje na krajnjoj desnoj strani trake zadataka. Kliknite na nju i videćete predložena rešenja za sve probleme.
Advertisements